Ponieważ jakiś czas temu (stosunkowo niedawno) dokonałam reaktywacji mojej dawnej wielkiej fascynacji muzyką genialnego Australijczyka, postanowiłam stworzyć miejsce, gdzie można o Nim i Jego twórczości porozmawiać.
Przedstawię siebie zatem - od jak najlepszej strony, zgodnie z teoriami psychologii Internetu
Krótka notka biograficzna:
Oficjalna nazwa: Magdalena Musielak
Ur.: 26-02-1979
Pełnione funkcje: córka, siostra, fan Nicka Cave'a i Gary'ego Oldmana, webmaster, administrator forum, użytkownik niezliczonych for, edukator (hehe, English teacher), ponadto również kilkukrotny przyjaciel, ortodoksyjny ortograf, członkini nieistniejącego już "Klóbó Debili"
Dokonania: ukończenie liceum ogólnokształcącego oraz kolegium językowego (wcale nie było łatwo), stworzenie strony fanów Oldmana, krótkotrwała przygoda ze studiami filozoficznymi, rzucenie palenia na 6 (słownie: sześć!) miesięcy (raz, ale zawsze to coś), pokonanie kilku własnych demonów
Pasje: rzecz jasna muzyka Cave'a, poza tym - twórczość Gary'ego Oldmana, tworzenie stron www, internetowy świat iluzji lub prawdy (jak kto woli), filozofia
Na tym zakończę autoprezentację (wszystko i tak okaże się później, co niestety rodzi we mnie swego rodzaju obawy) i przejdę do zainaugurowania niniejszego Forum. Witajcie! Zapraszam wszystkich do rejestracji i aktywnego udziału.
Ciekawie sie składa,że jesteś z lutego '79, uczysz angielskiego,jesteś siostrą, córka, jesteś po kolegium... dokładnie to samo mogę napisac o sobie! z tą ortografia u mnie różnie bywa... i oczywiście Nick, który fascynuje mnie niezmiennie od wielu lat.
imię:Ania
anik1anik. A to rzeczywiście ciekawe, że tyle podobieństw w naszych biografiach
A tak gwoli uzupełnienia dodam jeszcze, że urodziłam się i mieszkam w Bydgoszczy.
Witam wszystkich.
Dziś trafiłem na to forum i uważam że świetnie iż ktoś zajął się tematem N.C. Mam na imię Szymon (rocznik 1974) pseud. Freud i uwielbiam pana Nicholasa. Mam za sobą trzy jego koncerty (każdy niezapomniany), kompletuję dyskografię choć nie jest to łatwe przy cenach jego płyt w naszym pięknym kraju. Gram też w kapeli w której pobrzmiewają echa Nicka C. jeśli ktoś ma ochotę to polecam www.myspace.com/hotelzacisze lub www.hotelzacisze.art.pl
Pozdrawiam wszystkich fanów i ... HANDS UP WHO WANT`S TO DIE!!!
Ostatnio edytowany przez Freud (2006-07-05 23:04:46)
Freud. Mam nadzieję, że w kwestii "zajęcia się tematem N. C." mogę liczyć na pomoc użytkowników forum
Bo ja tu tylko administruję, sprzątam i amatorsko zachwycam się Nicholasem Edwardem (uwiódł mą duszę, a jakże). A, Freud, podoba mi się to, co tworzycie
Aż kupię płytę sobie. A zagracie kiedyś koncert w Bydgoszczy? W Toruniu może?
Sunday's Slave
cześć! Już od kilku miesięcy czekam na koncert Cave`a, na początku chodziły słuchy, że będzie w Warszawie, potem, że w Zabrzu (dzwoniłam tam ,niemiła pani powiedziała mi ,ze to jest niemożliwe ,bo mają tam jakiś niecierpiący zwłoki remont) ,ucieszyłam się z tego Zabrza ,bo jestem w Katowic ,a po ostatnim koncercie we Wrocławiu czekałam na pociąg do Krakowa(bo tam studiowałam) pod posterunkiem policji na dworcu i jakiś dziwny pan napluł mi za kołnierz..fujjj ,ale zrobiłabym dużo więcej ,tzn pojechałabym gdziekolwiek byleby częściej słuchać na żywo Cave`a, jego koncerty to niesamowite przeżycie ,polecam!! i czekam na wieści co do aktualnego miejsca koncertu .Pozdrawiam wszystkich fanów!!
Witaj, gosiadyki Jesteś z Katowic, szczęściaro... Mam nadzieję, że tym razem już nie zmienią miejsca koncertu.
Sunday's Slave
cześć ,pamiętam ,że przed koncertem Cave`a we Wrocławiu ,bilety można było kupić kilka miesięcy wcześniej we wszystkich empikach i sklepach muzycznych w Krakowie,a teraz pytam ,dzwonię ,nikt nic nie wie:( nie wiem o co chodzi? Fajnie ,że stworzyłas tą stronę ,ja jestem fanką Cave`a od dziecka ,moja cała rodzina jest zafascynowana jego twórczością ,w domu nieustanie można było słyszeć jego muzykę
niestety nie widziałam filmu ,który powstał rok temu ,kina w Polsce nie podzielają chyba fascynacji tym co ten człowiek tworzy
pozdrawiam gorąco
hmm... to ja rowniez sie przedstawie... jestem tutaj chyba najmlodsza [slawetny rocznik 86], aktualnie studiuje anglistyke Tworczoscia Cave'a zainteresowalam sie niedawno, ale bardzo szybko uwiodly mnie jego piosenki
. Moim glownym hobby sa filmy [prosze sie nie przerazic] koreanskie [nie zartuje] oraz wszystko co dotyczy Korei południowej ^^
pozdrawiam, Faith
Yay, I'm no longer a Sunday's Slave
Ostatnio edytowany przez Faith (2006-07-15 22:50:23)
Już trzecia osoba związana z anglistyką Faith, a co byś poleciła z kina koreańskiego? Bo nie znam, a bardzo chętnie poznam. Kino wschodnie jest fascynujące, całkiem inna perspektywa.
gosiadyki napisał:
niestety nie widziałam filmu ,który powstał rok temu ,kina w Polsce nie podzielają chyba fascynacji tym co ten człowiek tworzy
Może DVD jest już dostępne? Bo moim zdaniem film jest wart obejrzenia. Mnie bardzo poruszył. Mój kolega, scenarzysta dał mu 4 gwiazdki (mam nadzieję, że miał na myśli 4/5!)
reddie napisał:
a co byś poleciła z kina koreańskiego?
z filmow dostepnych w Polsce, jezeli lubisz filmy bardziej filozoficzne to: 'Pusty Dom' i 'Łuk' nakrecone przez bardzo cenionego na swiecie rezysera Kim Ki Duka a z mocniejszego kina thrillery: 'Oldboy' i 'Pani Zemsta'
O, to może niech Faith założy wątek o kinie koreańskim w dziale Strefa Sztuki? Ja bym była za
Sunday's Slave
Tą informację dostałam dziś
"uprzejmie informuję, iż wrześniowy koncert Nicka Cave'a nie odbędzie się w
Domu Muzyki i Tańca w Zabrzu. W tym czasie bowiem odbywa się remont
generalny obiektu.
Pozdrawiam
Dagmara Gajek
Dom Muzyki i Tańca
Dział Organizacji Imprez
ul. Gen. de Gaulle'a 17
41-800 Zabrze
tel. (0 32) 271 56 41 wew. 29 "
Nikt nic nie wie o koncercie Cave'a w Warszawie.
Pozdrawiam